Autor Wiadomość
generał
PostWysłany: Sro Mar 11, 2009 6:58 pm    Temat postu:

szczegółowych wymagań niema najwięcej będzie w załączniku do rozporządzenia 852/2004.
zmywalnia musi być w taki sposób wydzielona żeby nie krzyzowały się drogi "czysta" z "bródną" tzn. naczynia bródne wchodzą przez okienko z sali zostaja myte i wyparzane (conajmniej 85 st. C) w zmywalni i trafiają do szafy przelotowej między kuchnią a zmywalnią. Co do zlewozmywaka to niema nigdzie powiedziane że ma być dwukomorowy.
ma?a gastronomia
PostWysłany: Sro Mar 11, 2009 4:04 pm    Temat postu: pomieszczenie do zmywania

Dzień Dobry pragnę się dowiedzieć, jakie wymagania są co do zmywaka. Mój lokal to mała gastronomia. Chcę zrobić zmywak i nie wiem jak muszą być do niego wejścia. Czy może być wejście z kuchni bez szafki przelotowej? Wiadomo, że z sali konsumpcyjnej okienko podawcze. Po co ma być zlewozmywak dwukomorowy skoro mam zmywarkę. Gdzie można znaleźc i jakie rozporządzenia o małej gastronomi? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group