Autor Wiadomość
Zośka
PostWysłany: Czw Kwi 02, 2009 5:49 pm    Temat postu:

no to też musi Pani mieć decyzję z Higieny Żywności, ale na pewno łatwiej by ją było uzyskać...
Decyzję wydaje się dla danego przedsiębiorcy działającego w danym miejscu, więc na każdy obiekt i dla każdej osoby prowadzącej działalność osobna decyzja.
Gość
PostWysłany: Wto Mar 31, 2009 11:45 pm    Temat postu:

Dziękuje za odpowiedz. A orientuje sie ktos, jakbym sprzedawala z przyczepy gastronomicznej z pozwoleniem ( znajomy sprzedawal rok temu hot-dogi etc i mial papiery sanepidu). Przeszloby cos takiego? Gdzie moglabym uzyskac pozwolenie ze obiekt spełnia normy? Dziekuje i pozdrawiam Kasia.
Go??
PostWysłany: Wto Mar 31, 2009 9:37 am    Temat postu:

hmmm, nie bardzo wiem jak by miała wyglądać realizacja chociażby podstawowych zasad GHP i GMP w takim wypadku, bo jak zapewnić żeby produkt - sok nie był zanieczyszczony, gdzie obieranie? Proszę się dobrze zastanowić nad takimi kwestiami - to na pewno ułatwi później rozmowę z pracownikami sanepidu.

Ale w kwestii zagadnień technicznych odsyłam do właściwej Stacji Powiatowej do działu Higieny Żywności i Żywienia (tam gdzie będzie siedziba prowadzonej działalności) - proszę podejść do nich i porozmawiać - na pewno jakoś pokierują. Bo do takiej działalności wymagana jest decyzja zatwierdzająca od Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.

Ciężko udzielać bardziej konkretnych rad, bo po prostu pracownicy innej stacji mogą być bardziej lub mniej restrykcyjni...
Gość
PostWysłany: Wto Mar 31, 2009 12:38 am    Temat postu: Sprzedaż soku

Witam, w wakacje chcialabym otowrzyc pare punktow w ktorych bede sprzedawala swiezy sok z maszyny wyciskarki. Punkt to stolik i maszyna w centrum miasta przy deptaku.
Jakie bym potrzebowal pozwolenia, czy sokowki musze miec atest?
Czy sa jakeis wymagania dla tego typu dzialanosci.
Prosze bardzo o pomoc!!!

Dziekuje i pozdrawiam.
Kasia


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group