Autor Wiadomość
wogo
PostWysłany: Nie Maj 17, 2009 5:31 pm    Temat postu:

Jeśli to, co chcesz stworzyć traktujesz poważnie, to zaciśnij zęby i zainwestuj w meble gastronomiczne ze stali kwasoodpornej. One są ZAWSZE lepsze i trwalsze niż wykonane z innych materiałów [nienasiąkliwych, odpornych itp.]. Poza tym, te wykonane "fabrycznie" są dość łatwe do utrzymanie w czystości i do dezynfekcji [wytłoczenia, profesjonalne spawy itp.]. A gdy biznes nie uda się [czego Ci nie życzę] łatwiej niż inne możesz je sprzedać na Allegro.
Jeśli masz problem z materiałem na pokrycie posadzki w Twojej kuchni gastronomicznej rzuć okiem w projekt [mam nadzieję zaopiniowany pod względem spełnienia wymogów sanitarnych i higienicznych] - tam powinno być napisane z czego wykonać posadzkę. I sugeruję ewentualne własne pomysły, dotyczące alternatywnych pokryć konsultować, pisemnie, z miejscowym sanepidem [powiatowym], który będzie dopuszczał i nadzorował Twój zakład. To oszczędzi Ci stresu na odbiorze.
aga15
PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 12:38 pm    Temat postu: materiały na blaty i meble w kuchni gastronomicznej

witam, czy ktoś może pomóc. nie chcę ulegać ogólnemu szałowi kupowania do kuchni gastronomicznej mebli ze stali kwasoodpornej. po prostu ograniczam koszty. wiem ze powierzchnie mają być łatwo zmywalne, ale nigdzie nie jest napisane że z "kwasiaka"! z czego zatem można zrobić takie meble. czy materiały jak do zwykłej kuchni domowej (jeśli będą na to atesty higieniczne) są dopuszczalne. to samo z podłogą. czy kafle mogę zastąpić jakąś lepszą wykładziną PCV? (niekoniecznie tarkett)


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group