Autor |
Wiadomość |
Zośka |
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 8:30 am Temat postu: |
|
odnośnie pytania Dymitra to są pytania do Inspekcji Weterynaryjnej jeśli chodzi o masarnię, Inspekcja Sanitarna zajmuje się obrotem - czyli dopiero tym sklepem... |
|
|
go?? |
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 8:14 am Temat postu: wędzarnie |
|
Witam
Idź do najbliższego powiatowego lekarza weterynarii, wydaje się, że jest to działka inspekcji weterynaryjnej. |
|
|
Dymitr |
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 10:02 pm Temat postu: |
|
Dołączam do pytania. Chcę otworzyć 'przydomową' masarnię i niewielki sklep. Wyczytałem, że jest coś takiego jak produkcja "o charakterze marginalnym, lokalnym i ograniczonym" (Dz.U.06.59.415), która pozwala na pewne odstępstwa od przepisów. No i tu moje pytanie: czy można, prowadzić taką działalność, produkcję "domowymi" sposobami, bez kosztownych inwestycji w budowę, czy adaptację lokalu?
Dziękuje. |
|
|
ankka |
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 11:06 am Temat postu: wędzarnia jakie przepisy |
|
Chce otworzyc wedzarnie , na mala skale, chodzi mi o dokladne wymagania sanepidu. mieso byloby kupowane w czesciach, czyli juz rozebrane, myslalam o przechowywaniu w domu i ewentualnym dostosowaniu kuchni, dowozu na dzialke i robieniu wedliny w tamtejszej wedzarni, potem przechowywanie w piwnicy kopiance. nie wim jednak czy przepisy mi na to pozwola, istnieje jescze mozliwosc przebudowy domu na dzialce i dostosowania go. jakie dokladnie wymagania musi spelniac taka dzialalnosc, czy da sie to odciagnac pod wyroby sposobami tradycyjnymi? |
|
|