Autor Wiadomość
nutelkaa1
PostWysłany: Wto Paź 06, 2009 8:52 pm    Temat postu:

witam,dziekuje bardzo,myslalam,ze jest jakas mozliwosc bez prob,jesli sie orietujecie to np na kazdy rodzaj pierogow (ruskie,mieso itp),surowki(z bialej kapusty,czerwonej,buraczkow)musi byc osobna proba?i jaki jest mniej wiecej koszt 1 proby,z gory dziekuje i pozdrawiam:)
Zośka
PostWysłany: Wto Paź 06, 2009 8:17 am    Temat postu:

krótko mówiąc nie ma przepisów, gdzie takie terminy są podane. jedynie deklaracja producenta (w tym wypadku Pani) jest wiążąca, ale musi się ona na czymś opierać - próby przechowalnicze.
generał
PostWysłany: Nie Paź 04, 2009 7:28 pm    Temat postu:

należało by wykonać próby przechowalnicze w labolatorium.
nutelkaa
PostWysłany: Sob Paź 03, 2009 11:17 pm    Temat postu:

witam,ktos pomoze?Smile
nutelkaa1
PostWysłany: Nie Wrz 27, 2009 7:27 pm    Temat postu: data przydatnosci do spozycia

witam,mam pytanie do pracownikow sanepidu Very Happy chcialabym sprzedawac garmazerke,ktora robie w swoim barze do sklepow.Gdzie znajde jakies normy dotyczace terminow przydatnosci-to znaczy-dzis w nocy robie pierogi i rano daje je do sklepu(mam samochud chlodnie,etykiety ze skladem i zawartoscia farszu)chodzi mi tylko o termin przydatnosci do spozycia-pierogi,nalesniki,krokiety,kotlety mielone,galaretki,ryby po grecku itp.Gdzie to moge znalesc,z gory dziekuje i prosze o pomoc


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group