Autor |
Wiadomość |
nutelkaa1 |
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 8:52 pm Temat postu: |
|
witam,dziekuje bardzo,myslalam,ze jest jakas mozliwosc bez prob,jesli sie orietujecie to np na kazdy rodzaj pierogow (ruskie,mieso itp),surowki(z bialej kapusty,czerwonej,buraczkow)musi byc osobna proba?i jaki jest mniej wiecej koszt 1 proby,z gory dziekuje i pozdrawiam:) |
|
|
Zośka |
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 8:17 am Temat postu: |
|
krótko mówiąc nie ma przepisów, gdzie takie terminy są podane. jedynie deklaracja producenta (w tym wypadku Pani) jest wiążąca, ale musi się ona na czymś opierać - próby przechowalnicze. |
|
|
generał |
Wysłany: Nie Paź 04, 2009 7:28 pm Temat postu: |
|
należało by wykonać próby przechowalnicze w labolatorium. |
|
|
nutelkaa |
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 11:17 pm Temat postu: |
|
witam,ktos pomoze? |
|
|
nutelkaa1 |
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 7:27 pm Temat postu: data przydatnosci do spozycia |
|
witam,mam pytanie do pracownikow sanepidu chcialabym sprzedawac garmazerke,ktora robie w swoim barze do sklepow.Gdzie znajde jakies normy dotyczace terminow przydatnosci-to znaczy-dzis w nocy robie pierogi i rano daje je do sklepu(mam samochud chlodnie,etykiety ze skladem i zawartoscia farszu)chodzi mi tylko o termin przydatnosci do spozycia-pierogi,nalesniki,krokiety,kotlety mielone,galaretki,ryby po grecku itp.Gdzie to moge znalesc,z gory dziekuje i prosze o pomoc |
|
|