Autor Wiadomość
gazela
PostWysłany: Wto Paź 18, 2022 5:08 pm    Temat postu:

raczej nie jest to odpowiednie zachowanie i ja jestem zdania, że samo BHP jest po prostu istotne. Gdy chodzi o mnie to ja właśnie najczęściej korzystam ze specjalnych rękawic ocieplanych https://znaki-bhp.pl/ochrona-rak/rekawice-ocieplane-mechanics-tactical i wiem, że z tego wyboru będziecie na pewno zadowoleni.
Mona
PostWysłany: Pon Sie 02, 2010 12:37 pm    Temat postu:

Niektórym wydaje się, ze jak ktoś coś robi w rękawiczkach - to super. Widuję czasem w sklepach jak pani w rękawiczkach: przeciera szmatą szybę, nakłada na wagę różny towar (np. i mięso i wędliny) a potem jeszcze wydaje resztę. I co - higieniczna jest?!
Bo robi to cały czas w tych samych jednorazowych rękawiczkach - a potem jeszcze te rękawiczki zanieczyszczają środowisko.

Ważne jest zachowanie higieny. Lepsza czysta ręka niż brudna łopatka czy rękawiczka do wszystkiego. A coś w nakładanie surówek rękami to nie bardzo wierzę? No może kiszony ogórek. Pozostałe raczej wygodniej nakłada się jakimś drobnym sprzętem.
Zośka
PostWysłany: Sob Lip 10, 2010 8:14 pm    Temat postu:

a jak biorą do ręki kotlet, żeby go położyć na patelni to jest ok? albo jak układa kucharz przybranie w restauracji na obiadku to jest ok?

rozumiem, że może nie wydaje się nakładanie surówki rękoma estetyczne, ale proszę pomyśleć jak wiele czynności w kuchni wykonuje się gołymi rękoma....nie znam kucharza, który by przez cały dzień pracy używał (i zmieniał) rękawiczki jednorazowe

wszystko zależy od tego czy ręce są czyste, bez zmian chorobowych, tak naprawdę
zaciekawion
PostWysłany: Sob Lip 10, 2010 9:10 am    Temat postu:

Czy takie zachowanie jest skandaliczne?? Czy w jakiś normach dopuszczalne??
zaciekawion
PostWysłany: Sob Lip 10, 2010 8:44 am    Temat postu:

Może ktoś jednak odpowie??
zaciekawion
PostWysłany: Pią Lip 09, 2010 11:24 am    Temat postu: Nakładanie rękoma surówek w firmnie z daniami na wynos?

Słyszałam o takiej sytuacji, że firma która dowozi obiadki na zamówienia, w trakcie ich przygotowania pracownicy nakładają surówki gołymi rękoma.

Nie jestem ekspertem, ale co o tym myślicie??


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group