Autor Wiadomość
Gość
PostWysłany: Wto Wrz 28, 2010 9:16 pm    Temat postu:

Zośka napisał:
Mona no coś Ty?...
lokali gastronomicznych nie zawiadamia się o zamiarze wszczęcia kontroli, ponieważ kontrole urzędowe żywności przeprowadzane są na podstawie rozp. 882/2004, w którym jest jasno, że kontrole urzędowe żywności są NIEZAPOWIEDZIANE

Jeśli w lokalu są takie warunki o jakich Pan/Pani pisze, należy złożyć skargę, można anonimowo (ale jeśli zostaną podane dane, to sa one tylko do wiadomości pracowników PSSE), do właściwej Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.


Jeśli one sa nie zapowiedziane to czemu zawsze jak przychodzi kontrola Sanepidu to oni o tym wiedza ? może temu że maja policjanta w rodzinie ??
Zośka
PostWysłany: Wto Wrz 28, 2010 1:42 pm    Temat postu:

Mona no coś Ty?...
lokali gastronomicznych nie zawiadamia się o zamiarze wszczęcia kontroli, ponieważ kontrole urzędowe żywności przeprowadzane są na podstawie rozp. 882/2004, w którym jest jasno, że kontrole urzędowe żywności są NIEZAPOWIEDZIANE

Jeśli w lokalu są takie warunki o jakich Pan/Pani pisze, należy złożyć skargę, można anonimowo (ale jeśli zostaną podane dane, to sa one tylko do wiadomości pracowników PSSE), do właściwej Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
Mona
PostWysłany: Wto Wrz 28, 2010 8:31 am    Temat postu:

To forum ani nie rozwiąże twoich problemów językowych (tyle błędów ortograficznych, że aż oczy bolą), ani nie skontroluje obiektu, który opisujesz. Obiekty kontrolowane są wg planu (zawiadamia się o zamiarze przeprowadzenia kontroli, bo takie uchwalono prawo, aby nie krępować swobody działalności gospodarczej). Jeśli zdobędziesz się na odwagę i napiszesz skargę do miejscowo właściwego PPIS, to być może takie niewłaściwe warunki sanitarne zostaną potwierdzone i wdrożone zostanie odpowiednie postępowanie. Ale nie łudźmy się. Tylko negatywna reakcja konsumentów i "głosowanie nogami" mogą wyeliminować skutecznie z rynku takie zakłady gastronomiczne.
PROPAGANDA,,
PostWysłany: Pon Wrz 27, 2010 7:01 pm    Temat postu: POMOC - zielone miesko

Mam kilka pytan takie jak :

czy w barze,knajpie czy innym podobnym miejscu gdzie sie robi jedzenie moze byc cos takiego jak np. zielone miesko, przeterminowane potem to kroione i mrorzone no i takie pomieszczenie w krorym znajduje sie hmm..
8-11 lodówek zamrazalek z tym jedzeniem ktore nie nadaje sie do sporzycia
:( jesli zle skierowalem pytanko to Sorki ;s


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group