Autor Wiadomość
Zośka
PostWysłany: Pią Sty 14, 2011 12:51 pm    Temat postu:

rozporządzenie 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych, ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia i inne... np rozp. MI w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytowanie.

musi być osobne WC dla personelu i klientów, można dla klientów zrobić koedukacyjne WC Smile

co do umywalek, to zależy co ma tam być podawane? tylko piwo? żadnych zapiekanek?
jeśli tylko piwo, to umywalka w każdym WC i 1 na sali sprzedaży...

zmywarko-wyparzarka do pokali, chyba że piwo będzie podawane w plastikach...

ogólne przepisy sanitarne (jak i wszystkie inne krajowe przepisy) można znaleźć na stronie: http://isap.sejm.gov.pl/, unijnych należy szukać na stronie: http://eur-lex.europa.eu/pl/index.htm

nie będzie tu nikt opisywał treści wszystkich przepisów, mogę odpowiedzieć na konkretne pytania...
Ciekawy
PostWysłany: Pią Sty 14, 2011 12:04 pm    Temat postu:

Chodzi mi porostu o to jakie przepisy sanitarne są wymagane aby otworzyć taki lokal. Na przykład czy wymagane są oddzielne WC dla personelu i klientów?

Czy muszą być osobne WC dla kobiet i mężczyzn?

Czy wymagane jest kilka umywalek?

Mam tu namyśli ogólne przepisy sanitarne, jeżeli zna ktoś stronke z takimi przepisami to poproszę o link
Zośka
PostWysłany: Pią Sty 14, 2011 8:46 am    Temat postu:

niewielkie, ale może jakieś konkretne pytania?
Ciekawy
PostWysłany: Czw Sty 13, 2011 11:25 pm    Temat postu: Przekształcenie sklepu na pub

Witam,

Mam następujące pytanie. Jakie muszę spełnić przepisy/wymagania sanepidu aby przekształcić sklep spożywczo - przemysłowy na pub/klub (miejsce gdzie mogą przyjść ludzi i wypić alkohol).

Będę wdzięczny o wyjaśnienie co muszę spełnić aby móc taki lokal otworzyć.

Pozdrawiam


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group