Autor |
Wiadomość |
krystian443a |
Wysłany: Czw Sie 23, 2018 9:28 am Temat postu: |
|
Dzięki temu wątkowi dowiedziałem się bardzo dużo ciekawych rzeczy.
_________________________________________
hotel kołobrzeg |
|
|
Gość |
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 10:34 pm Temat postu: |
|
Zośka napisał: | cebulę proszę kupować obraną...
skoro znalazła Pani procedurę rozdzielności czasowej, to chyba wszystko jasne... |
Dziękuje Zośka za odpowiedz ale nie do końca z tą procedują jest to takie proste. Pani z Sanepidu powiedziała że się na to nie zgadza i tyle w temacie. Nie ma o czym rozmawiać. Może uda mi się podpisać umowę z innym lokalem gastronomicznym na dostarczanie od nich warzyw. Czemu w tym kraju jest zawsze pod górkę i wszystko jest uzależnione od widzi mi się urzędnika, jedni mogą drudzy nie, są równi i równiejsi.... |
|
|
Zośka |
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 8:02 am Temat postu: |
|
cebulę proszę kupować obraną...
skoro znalazła Pani procedure rozdzielności czasowej, to chyba wszystko jasne... |
|
|
CrT |
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 3:45 pm Temat postu: Odp: |
|
Pytanie zostanie nie ma odpowiedzi na nie..... |
|
|
Anna Semicz |
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 1:12 am Temat postu: Mycie warzyw w lokalu |
|
Witam wszystkich,
Bardzo proszę o pomoc w następującej sprawie. Mam problem ze znalezieniem na forum ( tylko proszę nie piszcie że to było bo są pojedyncze informacje ) informacji na temat mycia warzyw. Mianowice do produkcji będę wykorzystywać warzywa sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, cebula i mam problem ponieważ w lokalu nie mam obieralni warzyw ( lokal jest mały w budynku ). Moje pytanie jest następujące czy jak będę kupować już umyte warzywa w workach będę mogła je stosować bez problemów? Kolejne pytanie jakie mnie nurtuje czy warzywa o których mowa powyżej wymagają obieralni czy może mogę je kupić w sklepie spożywczym i tylko umyć? Ponadto czy mogę opisać ten proces i stworzyć procedurę mycia i obierania tak jak jest napisane na forum cyt." ...- albo (i tu ciekawa alternatywa) procedura rozdzielności czasowej - warzywa są przygotowywane w tym samym miejscu co pizza, ale przed jej produkcją (np. rano), później sprzątanie z dezynfekcją (środki myjąco-dezynfekujące) i przygotowywanie pizzy z półproduktów" np. mycie i obieranie warzyw odbywa się w godzinach przed otwarciem lokalu? Bardzo proszę o pomoc za co z góry dziękuję |
|
|