Autor Wiadomość
krystian443a
PostWysłany: Czw Sie 23, 2018 9:28 am    Temat postu:

To chyba dobrze że będzie jakaś ustawa dotycząca obowiązku kontroli tłuszczu.

_________________________________________
hotel kołobrzeg
Zośka
PostWysłany: Wto Mar 22, 2011 6:52 pm    Temat postu:

na razie będzie kontrolował sanepid w ramach kontroli urzędowej....

Kontrola będzie polegała na badaniu tłuszczu szybkim testem w obiekcie, w przypadku wyniku negatywnego zostaną pobrane dwie próby do badania laboratoryjnego, jeśli w laboratorium potwierdzą dyskwalifikację tłuszczu, to zapewne zostanie Pan obciążony kosztami badań.

Proszę się tylko pilnować, nie przegrzewać tłuszczu, nie przetrzymywać zbyt długo (kontakt z tlenem szkodzi) i zmieniać go tak, aby zachowywał swoje niezmienione parametry.
Pan może oczywiście również zakupić sobie szybkie testy, żeby sprawdzić kiedy należy tłuszcz wymieniać.
Morison
PostWysłany: Wto Mar 22, 2011 9:59 am    Temat postu: Kontrola tłuszczu smażalniczego

Witam,
Prowadzę małą gastronomie, słyszałem że szykuje się jakas ustawa dotycząca obowiązku kontroli tłuszczu. Chciałbym się dowiedzieć czy jest to prawda i jak czesto trzeba będzie kontrolować tłuszcz??


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group