Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna sanepid.forumoteka.pl
forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Mycie warzyw w lokalu

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Badania Żywnośc i Przedmiotów Użytku
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Anna Semicz
Gość





PostWysłany: Nie Sty 23, 2011 1:12 am    Temat postu: Mycie warzyw w lokalu Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich,
Bardzo proszę o pomoc w następującej sprawie. Mam problem ze znalezieniem na forum ( tylko proszę nie piszcie że to było bo są pojedyncze informacje ) informacji na temat mycia warzyw. Mianowice do produkcji będę wykorzystywać warzywa sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, cebula i mam problem ponieważ w lokalu nie mam obieralni warzyw ( lokal jest mały w budynku ). Moje pytanie jest następujące czy jak będę kupować już umyte warzywa w workach będę mogła je stosować bez problemów? Kolejne pytanie jakie mnie nurtuje czy warzywa o których mowa powyżej wymagają obieralni czy może mogę je kupić w sklepie spożywczym i tylko umyć? Ponadto czy mogę opisać ten proces i stworzyć procedurę mycia i obierania tak jak jest napisane na forum cyt." ...- albo (i tu ciekawa alternatywa) procedura rozdzielności czasowej - warzywa są przygotowywane w tym samym miejscu co pizza, ale przed jej produkcją (np. rano), później sprzątanie z dezynfekcją (środki myjąco-dezynfekujące) i przygotowywanie pizzy z półproduktów" np. mycie i obieranie warzyw odbywa się w godzinach przed otwarciem lokalu? Bardzo proszę o pomoc za co z góry dziękuję Very Happy
Powrót do góry
CrT
Gość





PostWysłany: Sro Sty 26, 2011 3:45 pm    Temat postu: Odp: Odpowiedz z cytatem

Pytanie zostanie nie ma odpowiedzi na nie..... Crying or Very sad
Powrót do góry
Zośka
Forumowy wymiatacz


Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 167

PostWysłany: Czw Sty 27, 2011 8:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cebulę proszę kupować obraną...
skoro znalazła Pani procedure rozdzielności czasowej, to chyba wszystko jasne...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gość






PostWysłany: Czw Sty 27, 2011 10:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zośka napisał:
cebulę proszę kupować obraną...
skoro znalazła Pani procedurę rozdzielności czasowej, to chyba wszystko jasne...

Dziękuje Zośka za odpowiedz ale nie do końca z tą procedują jest to takie proste. Pani z Sanepidu powiedziała że się na to nie zgadza i tyle w temacie. Nie ma o czym rozmawiać. Może uda mi się podpisać umowę z innym lokalem gastronomicznym na dostarczanie od nich warzyw. Czemu w tym kraju jest zawsze pod górkę i wszystko jest uzależnione od widzi mi się urzędnika, jedni mogą drudzy nie, są równi i równiejsi.... Crying or Very sad
Powrót do góry
krystian443a
User


Dołączył: 23 Sie 2018
Posty: 5

PostWysłany: Czw Sie 23, 2018 9:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki temu wątkowi dowiedziałem się bardzo dużo ciekawych rzeczy.

_________________________________________
hotel kołobrzeg
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Badania Żywnośc i Przedmiotów Użytku Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Szybka odpowiedź
Użytkownik:
Wynik działania: 3+3 =


 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum