Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna sanepid.forumoteka.pl
Opis Twojego forum
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

materiały na blaty i meble w kuchni gastronomicznej

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aga15
Gość





PostWysłany: Pią Maj 15, 2009 12:38 pm    Temat postu: materiały na blaty i meble w kuchni gastronomicznej Odpowiedz z cytatem

witam, czy ktoś może pomóc. nie chcę ulegać ogólnemu szałowi kupowania do kuchni gastronomicznej mebli ze stali kwasoodpornej. po prostu ograniczam koszty. wiem ze powierzchnie mają być łatwo zmywalne, ale nigdzie nie jest napisane że z "kwasiaka"! z czego zatem można zrobić takie meble. czy materiały jak do zwykłej kuchni domowej (jeśli będą na to atesty higieniczne) są dopuszczalne. to samo z podłogą. czy kafle mogę zastąpić jakąś lepszą wykładziną PCV? (niekoniecznie tarkett)
Powrót do góry
Sylwia



Dołączył: 08 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Czw Gru 08, 2016 5:07 pm    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
wogo
Forumowy wymiatacz


Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 139

PostWysłany: Nie Maj 17, 2009 5:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli to, co chcesz stworzyć traktujesz poważnie, to zaciśnij zęby i zainwestuj w meble gastronomiczne ze stali kwasoodpornej. One są ZAWSZE lepsze i trwalsze niż wykonane z innych materiałów [nienasiąkliwych, odpornych itp.]. Poza tym, te wykonane "fabrycznie" są dość łatwe do utrzymanie w czystości i do dezynfekcji [wytłoczenia, profesjonalne spawy itp.]. A gdy biznes nie uda się [czego Ci nie życzę] łatwiej niż inne możesz je sprzedać na Allegro.
Jeśli masz problem z materiałem na pokrycie posadzki w Twojej kuchni gastronomicznej rzuć okiem w projekt [mam nadzieję zaopiniowany pod względem spełnienia wymogów sanitarnych i higienicznych] - tam powinno być napisane z czego wykonać posadzkę. I sugeruję ewentualne własne pomysły, dotyczące alternatywnych pokryć konsultować, pisemnie, z miejscowym sanepidem [powiatowym], który będzie dopuszczał i nadzorował Twój zakład. To oszczędzi Ci stresu na odbiorze.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Szybka odpowiedź
Użytkownik:
Wynik działania: 4+4 =


 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group