Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna sanepid.forumoteka.pl
Opis Twojego forum
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zwierzeta terrarystyczne w restauracje - wymogi humanitarne

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wojass
Gość





PostWysłany: Sro Sty 06, 2010 5:42 pm    Temat postu: Zwierzeta terrarystyczne w restauracje - wymogi humanitarne Odpowiedz z cytatem

Chciałbym założyć restauracjo-pizzerie klimat egzotyczny i takie tez zwierzęta(skorpiony, węże, żółwie, pająki, jaszczurki itp.) w specjalnych zabudowanych terrariach chciałbym w lokalu umieścić. Ale nie wiem czy takie zwierzęta można umieszczać w miejscach gdzie występuje produkcja jak i późniejsza konsumpcja żywności. Chciałbym wiedzieć czy to jest higieniczne i co o tym myśli sanepid. Proszę o pełne odpowiedzi gdyż jestem zielony na ten temat.

PS. Mam należyte wiadomości o tym rodzaju zwierzętach. Są jednym z moich zainteresowań, oraz posiadam własną hodowle(domową) ! ! ! Question Idea
Powrót do góry
Sylwia



Dołączył: 10 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 10, 2016 7:30 pm    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Zośka
Forumowy wymiatacz


Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 169

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 8:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w miejscu produkcji? chyba nikt na to nie zezwoli, ale w miejscu konsumpcji? ja nie widzę problemów - tylko, że miejsce pobytu "żyjątek" musi być odpowiednio zabezpieczone - zapewniać bezpieczeństwo żywności, procedura czyszczenia tych terrariów też musi spełniać te wymogi.

oczywiście radzę udać się najpierw do odpowiedniej stacji powiatowej i przedstawić swój pomysł (z tym, że najlepiej pokazać już jakąś gotową procedurę, która zapewni bezpieczeństwo żywności - że brak możliwości zanieczyszczenia żywności, że stoją w odpowiedniej i bezpiecznej odległości od stolików konsumpcyjnych, że czyszczenie, karmienie w godzinach przed otwarciem lub po zamknięciu lokalu - sprzęt do czyszczenia przechowywany w wydzielonym miejscu itd...) - mniej więcej cos takiego
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Szybka odpowiedź
Użytkownik:
Wynik działania: 4+2 =


 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group