Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna sanepid.forumoteka.pl
Opis Twojego forum
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

PODNAJEM LOKALU A PRODUKCJA SPOZYWCZA

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wypych
User


Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 2

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 3:34 pm    Temat postu: PODNAJEM LOKALU A PRODUKCJA SPOZYWCZA Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie,

Mam taki dylemat.
Otoz jestem zainteresowany produkcja spozywczą i chcialbym sie zorientowac jak to wygląda jesli chodzi o podnajmowanie kuchni w stolowce szkolnej badz w restauracji. Z tego co sie orientuje, odbiory sanepidu są. Pytanie - czy jesli chcialbym produkowac cos innego niz obiadki itp. zalozmy,ze kanapki, salatki, pierogi to jak na to wszystko zareaguje sanepid? Beda jakies przeciwskazania? Dziękuje serdecznie za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 07 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sro Gru 07, 2016 11:12 pm    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
wogo
Forumowy wymiatacz


Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 139

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 4:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spotkałem się z przypadkiem produkcji w pomieszczeniach stołówki szkolnej wyrobów "na zewnątrz" [do bufetów, sklepików szkolnych itp]. Czyli czegoś takiego, o czym prawdopodobnie myślisz.
Uważam, że sprawa jest do załatwienia. Wspólnie z nadzorującym inspektorem sanitarnym, lub jego pracownikiem [HŻ] zastanówcie się, czy masz warunki do magazynowania opakowań jednorazowych [np. szafa magazynowa lub wydzielony regał] , czy uda się wygospodarować w pomieszczeniach zaplecza stołówki stanowisko pakowania [którego to stanowiska zazwyczaj nie ma w typowych stołówkach szkolnych] i przechowywania [szafa chłodnicza na zapakowane wyroby], oraz sensowny higienicznie i "bezkolizyjny" sposób ekspedycji wyrobów do pojazdu przewożącego wyroby.
Napisz co i jak załatwiłeś.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
wypych
User


Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 2

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 6:07 pm    Temat postu: . Odpowiedz z cytatem

Ok, dzięki za pomoc.

Dam znac jak cos juz sie wyjasni.

Mam jeszcze jedno pytanko - czy kazdy moj wytworzony produkt musi byc zgloszony do sanepidu, opatentowany i czy codziennie musze robic probki wytworzonych przeze mnie produktow?

Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Szybka odpowiedź
Użytkownik:
Wynik działania: 1+1 =


 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group