Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Piotr Gość
|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 1:54 pm Temat postu: Gastronomia wentylacja |
|
|
Dzień dobry wszystkim.
Małe pytanko czy w małej gastronomii potrzebna jest koniecznie wentylacja pionowa grawitacyjna czy mozna to zastąpić poziomą wymuszoną?
Pozdrawiam Piotr |
|
Powrót do góry |
|
|
wogo Forumowy wymiatacz
Dołączył: 11 Maj 2009 Posty: 136
|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 6:49 pm Temat postu: |
|
|
To nie jest "małe pytanko" - to jest mało danych, aby jednoznacznie i uczciwie odpowiedzieć. Wstępnie podpowiem, że wentylacja powinna być: skuteczna, bezpieczna, zgodna z normami, wykonana zgodnie z zaopiniowanym projektem. |
|
Powrót do góry |
|
|
pucy User
Dołączył: 25 Kwi 2010 Posty: 1
|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 7:44 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje za odp. juz uzupełniam dane pomeszczenie otwarte zero ścian powierzchnia 40m2 2 kanały wentylacyjne wentylacja wymuszona. Drzwi atestowane aluminiowe z mikrowentylacją. Brak mozliwości jakichkolwiek przeróbek typu dodanie kanału wentylacyjnego( budynek zabytkowy). Chce podłączyc okap nad opiekaczem do kebabu i frytownicą. |
|
Powrót do góry |
|
|
gazela Forumowy wymiatacz
Dołączył: 01 Kwi 2022 Posty: 206
|
Wysłany: Czw Sie 04, 2022 11:31 am Temat postu: |
|
|
Jak najbardziej w takich miejscach wentylacja jest bardzo ważną sprawą i ja również jestem zdania, że dość istotną kwestią jest to aby przede wszystkim wiedzieć jak czyści się wentylację. Myślę, że nie zwykle ciekawie o tym napisano w artykule https://brawent.pl/czyszczenie-wentylacji-rob-to-skutecznie/ i na pewno takie porady mogą być bardzo pomocne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|