Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna sanepid.forumoteka.pl
forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Mała gastronomia w domu wczasowym

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Przemek
Gość





PostWysłany: Pon Sty 17, 2011 6:55 pm    Temat postu: Mała gastronomia w domu wczasowym Odpowiedz z cytatem

Witam,

Prosiłbym o wskazanie gdzie i czego konkretnie mam szukać w przepisach.

Prowadzę mały dom wczasowy. Wcześniej była tu prowadzona pełna gastronomia(śniadania,obiady). Jednakże jakieś 7 lat temu pozwolenie zostało odebrane. Chyba wtedy wszedł HACCP. Najważniejszy powód to wysokość pomieszczeń kuchni.

Chciałbym powrócić z tą działalnością jednakże w mniejszym stopniu. Mianowicie śniadania( tylko zakupione wędliny,sery pieczywo + jajka(różne formy jajecznica,sadzone itp.), parówki, dżemy). Dodatkowo forma gastronomi barowej na życzenie(podgrzewana zapiekanka, hot-dog, flaki czy gołąbki podgrzewane z słoika). Gdzie mogę odnaleźć konkretne wymagania sprzętowe,wyposażeniowe itp. Działalność będzie prowadzona bez udziału pracowników(działalność jednoosobowa).
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Szybka odpowiedź
Użytkownik:
Wynik działania: 5+3 =


 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum