|
sanepid.forumoteka.pl forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Morison Gość
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 9:59 am Temat postu: Kontrola tłuszczu smażalniczego |
|
|
Witam,
Prowadzę małą gastronomie, słyszałem że szykuje się jakas ustawa dotycząca obowiązku kontroli tłuszczu. Chciałbym się dowiedzieć czy jest to prawda i jak czesto trzeba będzie kontrolować tłuszcz?? |
|
Powrót do góry |
|
|
Zośka Forumowy wymiatacz
Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 167
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 6:52 pm Temat postu: |
|
|
na razie będzie kontrolował sanepid w ramach kontroli urzędowej....
Kontrola będzie polegała na badaniu tłuszczu szybkim testem w obiekcie, w przypadku wyniku negatywnego zostaną pobrane dwie próby do badania laboratoryjnego, jeśli w laboratorium potwierdzą dyskwalifikację tłuszczu, to zapewne zostanie Pan obciążony kosztami badań.
Proszę się tylko pilnować, nie przegrzewać tłuszczu, nie przetrzymywać zbyt długo (kontakt z tlenem szkodzi) i zmieniać go tak, aby zachowywał swoje niezmienione parametry.
Pan może oczywiście również zakupić sobie szybkie testy, żeby sprawdzić kiedy należy tłuszcz wymieniać. |
|
Powrót do góry |
|
|
krystian443a User
Dołączył: 23 Sie 2018 Posty: 5
|
Wysłany: Czw Sie 23, 2018 9:28 am Temat postu: |
|
|
To chyba dobrze że będzie jakaś ustawa dotycząca obowiązku kontroli tłuszczu.
_________________________________________
hotel kołobrzeg |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|