Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna sanepid.forumoteka.pl
Opis Twojego forum
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

małe pytanko odnośnie rozdzielności czasowej

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Madziula
Gość





PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 1:30 pm    Temat postu: małe pytanko odnośnie rozdzielności czasowej Odpowiedz z cytatem

witam,
dowiedziałam się ostatnio o istnieniu czegoś takiego jak rodzielność czasowa na stanowiskach w kuchni.
Moje pytanie jest następujące - czy mogę ją zastosować do mięs i jaj? Tzn w instrukcji napiszę, ze rano dostarczane są jaja, myte w tym wspólnym zlewie, następnie naświetlane i wkładane do przechowywania do lodówki (osobnej na jajka), potem zlew jest myty i dezynfekowany, używam go do mycia mięsa w godzinach otwarcia zakładu?

I drugie pytanie - jeśli w menu mojego zakładu jest łącznie 7 potraw, wszystkie o takim samym procesie technologicznym - zmieniają się jedynie składniki - to czy taka działalność potrzebuje wprowadzenia HACAP'u?

Doprecyzowuj tematy!
Moderator
Powrót do góry
Sylwia



Dołączył: 11 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Nie Gru 11, 2016 5:12 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Zośka
Forumowy wymiatacz


Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 169

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 2:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

2 x TAK
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
biga
Gość





PostWysłany: Nie Mar 01, 2015 5:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Prowadzę mały lokal z fast foodami i chciałabym zastosować szybkie dania obiadowe.Myślę o kotletach,filetach z kurczaka z frytkami i surówką.Mam zgodę sanepidu na mycie mięsa i warzyw w przedziale czasowym,jajka będę kupowała już wyparzone.Czy mogę sama kupować surowe mięso na kotlety(bo to przecież półprodukt) i sama je rozbijać i panierować i smażyć?Lokal o pow 35 m2 i są 4 miejsca konsumenckie.Dania na wynos i do spożycia na miejscu
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Szybka odpowiedź
Użytkownik:
Wynik działania: 5+2 =


 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group