Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna sanepid.forumoteka.pl
Opis Twojego forum
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Niezgodności

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> System jakości w naszym labo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aguśka
Forumowy wymiatacz


Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 201

PostWysłany: Czw Wrz 20, 2007 8:39 pm    Temat postu: Niezgodności Odpowiedz z cytatem

- za mało szkła klasy A

Ostatnio zmieniony przez Aguśka dnia Pon Lis 16, 2009 2:33 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 11 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Nie Gru 11, 2016 5:14 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Agilent
Site Admin


Dołączył: 03 Lip 2007
Posty: 757

PostWysłany: Pią Wrz 21, 2007 6:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"za mało szkła klasy A" - to w ogóle może być taka niezgodność?
Tzn - chyba, że dalej równolegle do klasy A używacie kl B ale do pomiarów istotnych.
Bo jeżeli tylko jako szkło pomocnicze to zarzut jest nonsensowny.

_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
czytelnik
Gość





PostWysłany: Sob Maj 10, 2008 12:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do tej pory sie z tym nie zgadzam. kontrojuemy nowe porcje pozywki na szczepach referencyjnych, ale metoda ilosciowa jest zbyt czasochłonna na nasze ludzkie zasoby....
Z WPISU AGUŚKI

A CO MAJA POWIEDZIEĆ LUDZIE Z GASTRONOMII ,KTORZY MIMO NATŁOKU PRACY ZWIĄZANEJ Z GOTOWANIEM MAJA TONY WPISÓW DO ZROBIENIA Z WYMOGÓW SANEPIDU???
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Pią Maj 16, 2008 12:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
A CO MAJA POWIEDZIEĆ LUDZIE Z GASTRONOMII ,KTORZY MIMO NATŁOKU PRACY ZWIĄZANEJ Z GOTOWANIEM MAJA TONY WPISÓW DO ZROBIENIA Z WYMOGÓW SANEPIDU???


Nie z wymogów sanepidy tylko z wymogów w ustawach i innych aktach. Proszę mieć pretensję do ustawodawców i pamiętać o tym podczas wyborów!!!
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Czw Lip 31, 2008 8:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[A CO MAJA POWIEDZIEĆ LUDZIE Z GASTRONOMII ,KTORZY MIMO NATŁOKU PRACY ZWIĄZANEJ Z GOTOWANIEM MAJA TONY WPISÓW DO ZROBIENIA Z WYMOGÓW SANEPIDU???[/quote]


Ludzie w gastronomii mogą zatrudnić jeszcze jedną osobę, a u nas nie ma etatów wolnych a jeszcze chętnie by zabrano kolejne. Proponuję z pretensjami do ustawodawców.
Powrót do góry
Sylwia



Dołączył: 11 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Nie Gru 11, 2016 5:14 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Bulma
User


Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 3

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 9:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

proszę o odpowiedź czy uważacie że w pozywkarni powinno się używać szkła klasy A?czy to szkło podlega prawnej kontroli metrologicznej?jak dla mnie wprowadzenie szkła klasy A do pożywkarni to trochę przxerost formy nad treścia tak naprawdę miarowo to mueller hinton do antybigramów (zamawiam gotowy) a reszta podłóż to wszystko ilości około poza tym jak będę miała trochę więcej lub mniej przecież najistotniejsze dla mnie parametry to ph konsystencja jałowść żyznosć selektywnosć i to decyduje o jakości pozywki co jest kontrolowane z reszztą co miz tego np ze rozleje miarowo a kontrola szczepem wyjdzie zła?pomnazanie kosztów moim zdaniem i gdzie jest napisane ze wlasnie w pozywkarni trzeba takie szklo stosowacrozumiem ze do metody w której wynik konstruowany jest w oparciu o poimiary dokonane przy uzyciu szkła mairowego ale nie w mikrobiologii klinicznej prosze o podzielenie się uwagami na ten temat
dziękuję
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> System jakości w naszym labo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Szybka odpowiedź
Użytkownik:
Wynik działania: 5+1 =


 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group