sanepid.forumoteka.pl
forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna
->
Co i jak z załatwić w sanepidzie...
Napisz odpowiedź. forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Użytkownik
Wynik działania: *
3+1 =
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
¯ółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Rozmiar
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
[quote="Mona"]Tutaj musisz poszukać albo w normach, albo w książkach z towaroznawstwa. Np. w magazynie cukru wilgotność względna powinna być ok. 65%. Dla niektórych wyrobów przechowywanych w suchych miejscach akceptowana jest wilgotność 75%. A chłodne? 10-15 stopni to mniej więcej dobrze, no a na pewno nie więcej niż 18. A jak masz napisany HACCP. Jakie produkty przechowujesz w tym magazynie? Jak te warunki oceniasz i akceptujesz?[/quote]
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Dodaj załącznik
Jeśli nie chcesz dodawać załącznika do Twojego postu, zostaw te pola puste.
Dozwolone rozszerzenia oraz rozmiary
Nazwa pliku
Komentarz
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Protected with
Sblam!
Skocz do:
Wybierz forum
Witaj na FORUM
----------------
Forum
Sprawy Bieżące
Co i jak z załatwić w sanepidzie...
informatyzacja PIS
Pogaduchy sanepidowców
Skany, Pisma,Interpretacje
Oddział Nadzoru
----------------
Epidemiologii
Bezpieczeństwa Żywności, Żywienia i Produktów Kosmetycznych
Higieny Komunalnej
Higieny Pracy
Higieny Radiacyjnej
Zapobiegawczego Nadzoru Sanitarnego
Promocji Zdrowia i Oświaty Zdrowotnej
Higieny Dzieci i Młodzieży
Oddział laboratoryjny
----------------
Badania Żywnośc i Przedmiotów Użytku
Badanie Środowiska
Mikrobiologia i Parazytologia
Higiena Radiacyjna
Badania Środowiska Pracy
Administracja
----------------
Sekcja administracji
Nasze Forum
----------------
Sprawy techniczne
Hyde Park
Linkownia
Co nas boli
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
gazela
Wysłany: Pią Kwi 08, 2022 8:46 am
Temat postu:
Tak jak napisano powyżej właśnie takie kwestie są niezwykle ważne i moim zdaniem nie każdy z nas ma możliwość korzystania z piwnicy czy komórki lokatorskiej. Mogę jeszcze dodać, że jak przeczytałem na stronie
https://katowicedzis.pl/2022/03/brak-komorki-lokatorskiej-to-nie-problem-poznaj-zalety-self-storage/
to właśnie rozwiązania self storage są dla mnie na ten moment najlepsze.
appa
Wysłany: Sro Maj 12, 2021 10:24 am
Temat postu:
W jakiej Polskiej Normie znajdę definicję suchego i chłodnego miejsca do przechowywania
Mona
Wysłany: Sro Mar 09, 2011 1:11 pm
Temat postu:
Tutaj musisz poszukać albo w normach, albo w książkach z towaroznawstwa.
Np. w magazynie cukru wilgotność względna powinna być ok. 65%.
Dla niektórych wyrobów przechowywanych w suchych miejscach akceptowana jest wilgotność 75%.
A chłodne? 10-15 stopni to mniej więcej dobrze, no a na pewno nie więcej niż 18.
A jak masz napisany HACCP. Jakie produkty przechowujesz w tym magazynie? Jak te warunki oceniasz i akceptujesz?
mitch
Wysłany: Sob Mar 05, 2011 10:54 am
Temat postu: Definicja chłodnego i suchego miejsca
Witam
Ostatnio na kontroli w moim miejscu pracy wszedłem w spór z osobą przeprowadzajacą kontrolę. Chodziło o określenie "przechowywać w chłodnym i suchym miejscu" na plastikowej butelce napoju.
W związku z tym chciałbym zapytać czy istnieje jakaś definicja tego określenia, czy jest ono swobodnie interpretowalne? Jako definicję mam na myśli temperaturę przechowywania oraz wilgotność powietrza w miejscu przechowywania...
Z góry dziekuje za odpowiedź!
Doprecyzowany tytuł.
Moderator
Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na
Forumoteka.pl
Nowa kolekcja sukienek na wesele od AvocadoStyle.pl
Nowy sklep z kosmetykami dla mężczyzn - dlaBrodacza.pl
Weselne stylizacje od Avomoda na 2022
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group