sanepid.forumoteka.pl
forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna
->
Co i jak z załatwić w sanepidzie...
Napisz odpowiedź. forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Użytkownik
Wynik działania: *
3+1 =
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
¯ółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Rozmiar
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Dodaj załącznik
Jeśli nie chcesz dodawać załącznika do Twojego postu, zostaw te pola puste.
Dozwolone rozszerzenia oraz rozmiary
Nazwa pliku
Komentarz
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Protected with
Sblam!
Skocz do:
Wybierz forum
Witaj na FORUM
----------------
Forum
Aktualności
Co i jak z załatwić w sanepidzie...
Pogaduchy sanepidowców
Skany, Pisma,Interpretacje
Oddział Nadzoru
----------------
Epidemiologii
Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku
Higieny Komunalnej
Higieny Pracy
Higieny Radiacyjnej
Zapobiegawczego Nadzoru Sanitarnego
Promocji Zdrowia i Oświaty Zdrowotnej
Oddział laboratoryjny
----------------
Badania Żywnośc i Przedmiotów Użytku
Badanie Środowiska
Mikrobiologia i Parazytologia
Higiena Radiacyjna
Badania Środowiska Pracy
Ogólnie...
Nasze Forum
----------------
Jestem nowy w sanepidzie
Sprawy techniczne
Hyde Park
Linkownia
Co nas boli
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
jaroslaw
Wysłany: Pią Sie 09, 2019 12:58 pm
Temat postu: mały magazyn mrożone - jakie wymagania
Witam,
Planuje otworzyć własny biznes, małą dystrybucję mrożonych ryb oraz owoców morza (wymagana temperatura przechowywania -18'C, towar pakowany w szczelnie zamknięte foliowe worki, oraz kartony zbiorze). Na większość towaru planuje wynająć miejsce na niezależnej chłodni składowej posiadającej wszystkie pozwolenia itp do przetrzymywania takiego towaru. Potrzebowałbym jednak małego "magazynku" na najbardziej potrzebny towar. Planuje zakupić komorę mroźniczą (coś takiego:
https://www.xxlgastro.pl/pl/saro-komora-chlodnicza-mroznicza-z-podloga-cr10-0.html?channel_code=1501&s2m_product_id=447-1045&utm_source=SI-GoogleShopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=2019-08&utm_content=447-1045#nclid=e51ba43020957e49ea7d497fec377911
) oraz umieścić ją w budynku gospodarczym za domem, kiedyś była tam pieczarkarnia, aktualnie pomieszczenie służy do przetrzymywania "gratów". Pytanie jak należałoby dane pomieszczenie dostosować zgodnie z wymaganiami sanepidu? Podejrzewam, że nie wystarczy tylko posprzątać, wymalować itp.. W tych kwestiach jestem zupełnie zielony. Z góry dziękuje za odpowiedzi i porady.
Pozdrawiam,
Załóż forum phpbb2 lub phpbb3 za darmo na
Forumoteka.pl
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group