Autor Wiadomość
Sansei
PostWysłany: Wto Lut 24, 2009 9:41 pm    Temat postu:

To chyba lepszy dział na takie pytania Wink Jakby co to może jeszcze ktoś coś doda, albo w inny sposób skorzysta Wink
Agilent
PostWysłany: Wto Wrz 23, 2008 11:44 am    Temat postu:

Po pierwsze nawet jak napiszesz tego posta 100 razy to i tak to nie przyspieszy ew. odpowiedzi na niego.
Po drugie piszesz w dziale laboratoryjnym a takimi probolemami jakie poruszyles zajmuje sie nadzór.
Marccin22
PostWysłany: Pon Wrz 22, 2008 11:08 pm    Temat postu: Problem

Witam ! jestem w trakcje otwierania lokalu gastronomicznego i niestety ma problem . Mówimy tu o pizzerni i o wytycznych które musze spełnic ...... ct " Zgodnie z wymaganiami określonymi dla zakładów gastronomicznych /Dz.U. 2002 Nr91,poz.811/ wysokość pomieszczeń powinna wynosić w części produkcyjnej minimum 3,3 m, w pomieszczeniach magazynowych, sanitarnych i gospodarczych minimum 2,5 m. ". Co jesli wysokosc w czesci produkcyjnej wynosi tylko 2,5 m ?
czy przez to moge nie uzyskać akceptacji lokalu przez sanepid ? . Nasptępnie Toalety ? czy koniecznie musze posiadac dwie ? jedną dla personelu i oddzielna dla klientów ? Sad . Ostatnie pytanie co jest najwazniejsze ? o czym nie moge zapomnieć, jakies rady itp. będe bardzo wdzieczny bo jak do tej pory nigdzie nie udało mi sie uzyskać rzetelnej odpowiedzi ( ma 24 lata i wypatruje w tym interesie swojej przyszłosci ale coraz bardziej mnie to przytlacza , miałem wyznaczona kwote na ten pomysł ale koszty rosna za kazdym razem kiedy wspomni sie słowo "sanepid" Smile ... czy jest jakis sposób dzieki ktoremu moge ograniczy koszty ) Pozdrawiam : Marcin


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group