Autor Wiadomość
RamsayInSpe
PostWysłany: Pią Paź 30, 2009 3:10 pm    Temat postu:

Uuuu... długa droga przed Tobą. Sam długo się nad tym zastanawiałem i badałem sprawę.
Odstępstwo - w Wojewódzkim, konieczna też będzie wentylacja mechaniczna.
Bardzo pomógł mi artykuł - http://www.hotelarze.pl/rest/uruchamianie-restauracji.php
ilan
PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 8:51 am    Temat postu:

O odstępstwo należy wystąpić do Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego.
Wojewódzki Inspektor wydaje decyzję na podstawie dokumentacji dostarczonej przez Panią (projekt). W projekcie standardowo: rzuty, przekrój poprzeczny, mapa wysokościowo-sytuacyjna, opis technologiczny tzn. rodzaj świadczonych usług, liczba zatrudnionych osób itd.
Wojewódzki Inspektor w wydanej decyzji określi warunki jakie musi Pani spełnić a jednym z nich będzie uzgodnienie projektu z Powiatowym Inspektorem.
Odnośnie zmiany sposobu użytkowania lokalu - tym zajmuje się Urząd Miejski na terenie miasta.
ma?a gastronomia
PostWysłany: Wto Mar 17, 2009 11:38 am    Temat postu: odstępstwo do wysokości, zmiana sposobu przeznaczenia lokalu

Dzień Dobry chciałam się dowiedzieć jakie procedury muszę przejść jeżeli chcę przekształcić lokal mieszkalny w pizzerię. Wiem, że mając wysokość niższą niż 3 metry muszę wystąpić o odstępstwo. Gzdie i do kogo, czy zależy to od tego, że budynek i pomieszczenie już istnieje to wtedy do powiatowego inspektoratu czy do wojewódzkiego? Jakie informację muszę tam zamieścić? Czy muszę zatrudniać eksperta, czy sama mogę to zrobić? Dziękuję za odpowiedż.


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group