generał |
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 8:43 pm Temat postu: |
|
W sanepidzie nalezy rozpocząć od działu Zapobiegawczy Nadzór Sanitarny
Zrobić projekt technologiczny tzn. wyrysować lokal w skali 1:50 z zaznaczeniem wyposażenia. Zrobić opis: ściany, podłoga, woda, ścieki, wentylacja, zatrudnienie, asortyment itp.
W Żywności trzeba złożyć wniosek o wpis i zatwierdzenie zakładu do którego załącznikiem będzie wpis do ewidencji dzialalności gospodarczej.
Jeżeli wszystko będzie gotowe należy się umówić na odbiór i czekać na decyzję którą składa się w Urzedzie miasta lub gminy w celu uzyskania koncesji. |
|
kristov |
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 12:38 pm Temat postu: całodobowy sklep z alkoholem |
|
Witam.Chciałem otworzyc sklep z alkoholem,wynajełem pawilon wolnostojący,nie bede sprzedawał żadnego pieczywa i innych łatwo psujących sie towarów,praktycznie tylko alkohol,napoje i jakies tam batoniki,gumy i takie tam,mógłby mi ktos wypunktowac co i w jakiej kolejności mam zaczac załatwiac w sanepidzie i co musze miec przygotowane(jakies mapki,zgody kominiarza,umowy z firmą wywożącą smieci itd).z góry dziekuje |
|