Autor Wiadomość
Zośka
PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 8:30 am    Temat postu:

odnośnie pytania Dymitra to są pytania do Inspekcji Weterynaryjnej jeśli chodzi o masarnię, Inspekcja Sanitarna zajmuje się obrotem - czyli dopiero tym sklepem...
go??
PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 8:14 am    Temat postu: wędzarnie

Witam
Idź do najbliższego powiatowego lekarza weterynarii, wydaje się, że jest to działka inspekcji weterynaryjnej. Very Happy
Dymitr
PostWysłany: Sro Gru 30, 2009 10:02 pm    Temat postu:

Dołączam do pytania. Chcę otworzyć 'przydomową' masarnię i niewielki sklep. Wyczytałem, że jest coś takiego jak produkcja "o charakterze marginalnym, lokalnym i ograniczonym" (Dz.U.06.59.415), która pozwala na pewne odstępstwa od przepisów. No i tu moje pytanie: czy można, prowadzić taką działalność, produkcję "domowymi" sposobami, bez kosztownych inwestycji w budowę, czy adaptację lokalu?
Dziękuje.
ankka
PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 11:06 am    Temat postu: wędzarnia jakie przepisy

Chce otworzyc wedzarnie , na mala skale, chodzi mi o dokladne wymagania sanepidu. mieso byloby kupowane w czesciach, czyli juz rozebrane, myslalam o przechowywaniu w domu i ewentualnym dostosowaniu kuchni, dowozu na dzialke i robieniu wedliny w tamtejszej wedzarni, potem przechowywanie w piwnicy kopiance. nie wim jednak czy przepisy mi na to pozwola, istnieje jescze mozliwosc przebudowy domu na dzialce i dostosowania go. jakie dokladnie wymagania musi spelniac taka dzialalnosc, czy da sie to odciagnac pod wyroby sposobami tradycyjnymi?


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group