Autor |
Wiadomość |
Anna |
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 10:19 am Temat postu: |
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź |
|
|
Zośka |
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 5:39 pm Temat postu: |
|
proszę napisać krótką procedurę dla punktu, do którego Pani wozi posiłki. W tej procedurze powinna Pani zaznaczyć, że próbki kontrolne posiłków są zabezpieczone w kuchni głównej (gdzie przygotowywane sa te posiłki).
To powinno wystarczyć na nadgorliwe panie z sanepidu, bo nie mają prawa żądać od Pani zabezpieczania 2 razy tych samych próbek kontrolnych.
W niedalekiej przyszłości zostanie znowelizowana ustawa o bezpieczeństwie żywności i nie trzeba będzie już zabezpieczać próbek kontrolnych... więc to jest dodatkowy argument w dyskusji z paniami z sanepidu, które nalegają na ponoszenie przez Panią zbędnych kosztów (w postaci lodówki). |
|
|
Anna333 |
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 11:53 pm Temat postu: Próbki żywnościowe - stołówka szkolna. |
|
Prowadzę kuchnię w stołówce szkolnej. W kuchni tej przygotowuję też porcje obiadowe dla jeszcze jednej stołówki szkolnej, tak potrawy dostarczam specjalnie przystosowanym w tym celu samochodem i w specjalnych opakowaniach. Problem dotyczy pobieranych próbek żywnościowych : próbki odkładam w kuchni w której przygotowuję obiady, natomiast sanepid nakazał mi odkładać próbki też w kuchni, gdzie dostarczam już gotowe potrawy. Dlaczego te same potrawy, muszę odkładać w dwóch punktach, czy nie wystarcza tylko jeden pobór próbek?
Bardzo proszę o odpowiedź, dla mnie wiąże się to z tym, iż muszę zakupić kolejną lodówkę do próbek ( |
|
|