Autor Wiadomość
Anna
PostWysłany: Pon Lis 09, 2009 10:19 am    Temat postu:

Bardzo dziękuję za odpowiedź Smile
Zośka
PostWysłany: Sob Lis 07, 2009 5:39 pm    Temat postu:

proszę napisać krótką procedurę dla punktu, do którego Pani wozi posiłki. W tej procedurze powinna Pani zaznaczyć, że próbki kontrolne posiłków są zabezpieczone w kuchni głównej (gdzie przygotowywane sa te posiłki).

To powinno wystarczyć na nadgorliwe panie z sanepidu, bo nie mają prawa żądać od Pani zabezpieczania 2 razy tych samych próbek kontrolnych.

W niedalekiej przyszłości zostanie znowelizowana ustawa o bezpieczeństwie żywności i nie trzeba będzie już zabezpieczać próbek kontrolnych... więc to jest dodatkowy argument w dyskusji z paniami z sanepidu, które nalegają na ponoszenie przez Panią zbędnych kosztów (w postaci lodówki).
Anna333
PostWysłany: Pią Lis 06, 2009 11:53 pm    Temat postu: Próbki żywnościowe - stołówka szkolna.

Prowadzę kuchnię w stołówce szkolnej. W kuchni tej przygotowuję też porcje obiadowe dla jeszcze jednej stołówki szkolnej, tak potrawy dostarczam specjalnie przystosowanym w tym celu samochodem i w specjalnych opakowaniach. Problem dotyczy pobieranych próbek żywnościowych : próbki odkładam w kuchni w której przygotowuję obiady, natomiast sanepid nakazał mi odkładać próbki też w kuchni, gdzie dostarczam już gotowe potrawy. Dlaczego te same potrawy, muszę odkładać w dwóch punktach, czy nie wystarcza tylko jeden pobór próbek?
Bardzo proszę o odpowiedź, dla mnie wiąże się to z tym, iż muszę zakupić kolejną lodówkę do próbek Sad(


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group