Autor |
Wiadomość |
gazela |
|
|
Zośka |
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 8:38 am Temat postu: |
|
w miejscu produkcji? chyba nikt na to nie zezwoli, ale w miejscu konsumpcji? ja nie widzę problemów - tylko, że miejsce pobytu "żyjątek" musi być odpowiednio zabezpieczone - zapewniać bezpieczeństwo żywności, procedura czyszczenia tych terrariów też musi spełniać te wymogi.
oczywiście radzę udać się najpierw do odpowiedniej stacji powiatowej i przedstawić swój pomysł (z tym, że najlepiej pokazać już jakąś gotową procedurę, która zapewni bezpieczeństwo żywności - że brak możliwości zanieczyszczenia żywności, że stoją w odpowiedniej i bezpiecznej odległości od stolików konsumpcyjnych, że czyszczenie, karmienie w godzinach przed otwarciem lub po zamknięciu lokalu - sprzęt do czyszczenia przechowywany w wydzielonym miejscu itd...) - mniej więcej cos takiego |
|
|
Wojass |
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 5:42 pm Temat postu: Zwierzeta terrarystyczne w restauracje - wymogi humanitarne |
|
Chciałbym założyć restauracjo-pizzerie klimat egzotyczny i takie tez zwierzęta(skorpiony, węże, żółwie, pająki, jaszczurki itp.) w specjalnych zabudowanych terrariach chciałbym w lokalu umieścić. Ale nie wiem czy takie zwierzęta można umieszczać w miejscach gdzie występuje produkcja jak i późniejsza konsumpcja żywności. Chciałbym wiedzieć czy to jest higieniczne i co o tym myśli sanepid. Proszę o pełne odpowiedzi gdyż jestem zielony na ten temat.
PS. Mam należyte wiadomości o tym rodzaju zwierzętach. Są jednym z moich zainteresowań, oraz posiadam własną hodowle(domową) ! ! ! |
|
|