Autor Wiadomość
Zośka
PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 12:43 pm    Temat postu:

wszelkie wymagania dla tego typu obiektów: rozporządzenie (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie higieny środków spożywczych, szczególnie załącznik II tego rozporządzenia

M.in.: Musi istnieć odpowiednia liczba umywalek, właściwie usytuowanych i przeznaczonych do mycia rąk (...) muszą mieć ciepłą i zimną bieżącą wodę...

Na stoisku produkcyjnym MUSI być umywalka - inaczej obiekt nie zostałby odebrany, więc przeniesienie stoiska w taki sposób jest karygodne.
iwona1405
PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 10:34 am    Temat postu: Zmiana miejsca ze stoiskiem hot-dog itp.

Witam Smile , chciałabym uzysać jakiekolwiek informacje na temat stoiska z żywnością. Chodzi o stacje paliw. Stacja była podzielona na 2 części: kasa ze sklepem oraz bar z jedzeniem typu fast food. Była kontrola sanepidu, woda była oddawana do kontroli. A teraz stoisko zostało przeniesione na drugą strone pomieszczenia,juz bez kontroli, ludzie stojący na kasie mają koło siebie stoisko. Aby dojść do kranu z wodą należy wyjść ze sklepu do pomieszczenia gospodarczego dla pracowników. Mikrofalówka i piekarnik stoją na parapecie. Proszę o jakieś wskazówki np. czy kran z wodą powinien znajdywać się przy stoisku??jakie są jeszcze wymogi Question


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group