Autor Wiadomość
wypych
PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 6:07 pm    Temat postu: .

Ok, dzięki za pomoc.

Dam znac jak cos juz sie wyjasni.

Mam jeszcze jedno pytanko - czy kazdy moj wytworzony produkt musi byc zgloszony do sanepidu, opatentowany i czy codziennie musze robic probki wytworzonych przeze mnie produktow?

Pozdrawiam
wogo
PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 4:12 pm    Temat postu:

Spotkałem się z przypadkiem produkcji w pomieszczeniach stołówki szkolnej wyrobów "na zewnątrz" [do bufetów, sklepików szkolnych itp]. Czyli czegoś takiego, o czym prawdopodobnie myślisz.
Uważam, że sprawa jest do załatwienia. Wspólnie z nadzorującym inspektorem sanitarnym, lub jego pracownikiem [HŻ] zastanówcie się, czy masz warunki do magazynowania opakowań jednorazowych [np. szafa magazynowa lub wydzielony regał] , czy uda się wygospodarować w pomieszczeniach zaplecza stołówki stanowisko pakowania [którego to stanowiska zazwyczaj nie ma w typowych stołówkach szkolnych] i przechowywania [szafa chłodnicza na zapakowane wyroby], oraz sensowny higienicznie i "bezkolizyjny" sposób ekspedycji wyrobów do pojazdu przewożącego wyroby.
Napisz co i jak załatwiłeś.
wypych
PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 3:34 pm    Temat postu: PODNAJEM LOKALU A PRODUKCJA SPOZYWCZA

Witam serdecznie,

Mam taki dylemat.
Otoz jestem zainteresowany produkcja spozywczą i chcialbym sie zorientowac jak to wygląda jesli chodzi o podnajmowanie kuchni w stolowce szkolnej badz w restauracji. Z tego co sie orientuje, odbiory sanepidu są. Pytanie - czy jesli chcialbym produkowac cos innego niz obiadki itp. zalozmy,ze kanapki, salatki, pierogi to jak na to wszystko zareaguje sanepid? Beda jakies przeciwskazania? Dziękuje serdecznie za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group