Zośka |
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 6:57 am Temat postu: |
|
nie widzę problemu z prowadzeniem takiej działalności, tylko najpierw trzeba zacząć od zatwierdzenia zakładu gdzie kanapeczki będą przygotowywane (działalność produkcyjna), środka transportu do biur i dopiero na końcu jest ten wózek...
proszę się zapoznać z rozporządzeniem 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych i z ewentualnymi pytaniami udać do powiatowej stacji, która będzie prowadziła nadzór - tak będzie dla Pana najbezpieczniej, ponieważ niestety co kraj, to obyczaj... |
|
wojtek |
Wysłany: Czw Cze 10, 2010 9:57 pm Temat postu: 2 śniadanie na kółkach |
|
Witam wszystkich
Chciałbym rozprowadzać w biurach, na stoliku z atestem sanepidu do kontaku z żywnością: kanapki, ciasteczka, posiłki przeznaczone jako drugie śniadanie.
Posiłki były by przetrzymywane w plastikowych pojemnikach,na półkach wózka w którym są one wożone w budynku. Same posiłki były by zapakowane w osobne zbiorcze pojemniki w wózku w których byłyby przechowywane. Pojemniki - w przypadku ciasteczek firmowe opakowania, w przypadku kanapek byłyby one zawinięte w folię spożywczą. Roznosząca osoba nie miałaby bezpośredniego kontaktu z żywnością.
Roznosząca osoba, nie uczestniczyła by więc w procesie produkcyjnym żywności, była by jedynie jej dostarczycielem. (Rozumiem, że osoba taka musi mieć ważne badania sanepidu i pracować w białym nakryciu głowy i fartuchu ?)
Proszę o informację, czy z punktu widzenia sanepidu możliwa jest mobilna dystrybucja wewątrz budynku, przy pomocy ruchmego wózka, a jeśli tak, jakie wymagania wózek ten i sprzedająca osoba powinny spełniać.
Pozdrawiam |
|