Autor Wiadomość
Zośka
PostWysłany: Nie Lip 04, 2010 6:40 pm    Temat postu:

rozporządzenie 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych, w szczególności art. 5 i załącznik II - tam są wymagania dla wszelkich obiektów produkcji i obrotu żywnością
- nie ma opcji, że robi Pan w domu cokolwiek, w tym kiełbasę, chleb itp.

Jak już się Pan z tym zapozna, to proszę ewentualnie pytać bardziej szczegółowo
zdrowy
PostWysłany: Czw Lip 01, 2010 12:30 pm    Temat postu: Jestem Zielony w działaniach sanepidu PROSZE O POMOC

Witam
Jak napisałem w temacie jestem zielony z tym wszystkim i chciałbym się dowiedzieć co nieco bo chcemy z kumplem rozwinąć działalność.
Mianowicie Chcemy założyć firmę, która zajmowałaby się zdrową żywnością tzn. pieczenie domowego chleba, domowe placki, mleko prosto od krowy, jajka prosto od kury, świeże mięso itp. Wszystkie te produkty były by robione w domu i brane od gospodarza<myślę o jajkach, mleku i mięśnie np. na kiełbasy>. Jak kto wygląda? Mogę sobie to przygotować w domu i przywieść do sklepu gdzie chcemy to sprzedawać? Czy wogóle można tak sprzedać jaja i mleko bez robienia codziennie badań przez sanepid? Mam nadzieje że ktoś będzie w stanie mi to wytłumaczyć bo jak już mówiłem jestem zielony w tym wszystkim. Mam tylko poprostu pomysł i jestem ciekaw czy można go zrealiozować.
pozdrawiam


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group