Autor Wiadomość
dianaa
PostWysłany: Pon Kwi 17, 2023 1:36 pm    Temat postu:

Wszystko też zależy jakiego rodzaju biznes gastro otwieracie... Ale myślę, że śmiało można tutaj wspomnieć również o firmie - https://cws.com.pl/k,161,konwekcyjne-piekarsko-cukiernicze.html , która oferuje solidne wyposażenie. U nich znajdziecie metalowe meble, ale i różnego typu sprzęty
luiza
PostWysłany: Wto Paź 15, 2019 6:35 pm    Temat postu:

Nie tylko układ pomieszczeń oraz ich wygląd jest ważny w restauracji. Również bardzo ważną kwestią jest odpowiednie wyposażenie swojego lokalu. Dlatego warto sobie wszystko dokładnie przemyśleć. Z mojej strony również mogę zachęcić do przeglądnięcia sobie poradnika https://zmywarki-gastronomiczne.pl/ . Tam można znaleźć wiele cennych porad powiązanych z biznesem gastronomicznym.
wogo
PostWysłany: Pon Sty 03, 2011 9:10 pm    Temat postu:

Odpowiedzi na wszystkie swoje pytania znajdziesz w projekcie uzgodnionym z rzeczoznawcą lub w powiatowej stacji sanepid. To jest dobra rada...
AR
PostWysłany: Pon Sty 03, 2011 1:46 pm    Temat postu: Gastronomia i układ pomieszczeń

Witam

Czy jakieś przepisy mówią o tym jak mają być ustawione pomieszczenie w małej gastronomii, chodzi o to że mam na oku dość nie foremny lokal i zastanawiam się można go zaadoptować czy też nie.

Wiem że do toalety dla personelu musi być wejście przez osobne pomieszczenie w którym będzie umywalka, pytanie natomiast brzmi czy przed tym pomieszczeniem może być pomieszczenie ze zmywarką i zlewem, które było by przechodnie dla pracowników.

Drugie pytanie brzmi czy miejsce ze zlewem gdzie będą myte warzywa oraz drób (zakładając że najpierw myjemy warzywa, później przygotowujemy stanowisko pod drób) musi być zamknięte czy może być otwarte na kuchnie, czy potrzebny jest zlew 1 czy 2komorowy?

Z góry dziękuję za pomoc


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group