Autor Wiadomość
gazela
PostWysłany: Sro Lip 13, 2022 5:33 pm    Temat postu:

W sumie są pewne zasady których należy przestrzegać na danym stanowisku pracy i na pewno ważną rolę również odgrywają kwestie związane z BHP. Ja także całkiem niedawno w sklepie https://znaki-bhp.pl/ochrona-rak/rekawice-elektroizolacyjne miałam okazję zamawiać świetnej jakości rękawice elektroizolacyjne.
Gość
PostWysłany: Czw Mar 03, 2011 10:10 am    Temat postu: Wymagania dla różnych stanowisk pracy

Witam serdecznie,
Mam pytanie odnośnie wymagań dla poszczególnych stanowisk pracy w kawiarni
1. Zlew mycia owoców
- czy musi być do tego osobne pomieszczenie
- czy wystarczy zlew jednokomorowy
- czy może być on umieszczony razem ze zmywakiem
- czy może być obok stanowiska przyrządzania soków ze świeżych owoców i koktajli czy musi być gdzieś odizolowany
- czy można zastosować rozdzielnik czasowy w zlewie który wykorzystujemy do pracy tak że rano przed otwarciem lokalu myje się owoce a potem wykorzystuje się już zlew do normalnej pracy

2. Zmywak
- czy musi być zlew + zmywarka z wypażarką jeśli mamy naczynia wielokrotnego użytku czy może być sama zmywarka z wyparzarką
- czy stanowisko zmywania może być w tym samym pomieszczeniu co szafa pracownicza

3. Czy jeśli nasz lokal jest w małym centrum handlowym w którym osobno mamy łazienkę dla personelu (nie u nas w lokalu) to czy możemy usunąć zlew roboczy do wody do mycia podłóg i brać wodę z łazienki dla personelu oddalonej od naszego lokalu jakieś 20m

Będę wdzięczny za pomoc bo póki co przeraża mnie wizja posiadania osobnych pomieszczeń do każdego zlewu a i ilość zlewów (4 szt) w lokalu 36m uważam za ciut przesadzoną


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group