Autor |
Wiadomość |
gazela |
|
|
appa |
Wysłany: Sro Maj 12, 2021 10:24 am Temat postu: |
|
W jakiej Polskiej Normie znajdę definicję suchego i chłodnego miejsca do przechowywania |
|
|
Mona |
Wysłany: Sro Mar 09, 2011 1:11 pm Temat postu: |
|
Tutaj musisz poszukać albo w normach, albo w książkach z towaroznawstwa.
Np. w magazynie cukru wilgotność względna powinna być ok. 65%.
Dla niektórych wyrobów przechowywanych w suchych miejscach akceptowana jest wilgotność 75%.
A chłodne? 10-15 stopni to mniej więcej dobrze, no a na pewno nie więcej niż 18.
A jak masz napisany HACCP. Jakie produkty przechowujesz w tym magazynie? Jak te warunki oceniasz i akceptujesz? |
|
|
mitch |
Wysłany: Sob Mar 05, 2011 10:54 am Temat postu: Definicja chłodnego i suchego miejsca |
|
Witam
Ostatnio na kontroli w moim miejscu pracy wszedłem w spór z osobą przeprowadzajacą kontrolę. Chodziło o określenie "przechowywać w chłodnym i suchym miejscu" na plastikowej butelce napoju.
W związku z tym chciałbym zapytać czy istnieje jakaś definicja tego określenia, czy jest ono swobodnie interpretowalne? Jako definicję mam na myśli temperaturę przechowywania oraz wilgotność powietrza w miejscu przechowywania...
Z góry dziekuje za odpowiedź!
Doprecyzowany tytuł.
Moderator |
|
|