Autor Wiadomość
appa
PostWysłany: Sro Maj 12, 2021 10:24 am    Temat postu:

W jakiej Polskiej Normie znajdę definicję suchego i chłodnego miejsca do przechowywania
Mona
PostWysłany: Sro Mar 09, 2011 1:11 pm    Temat postu:

Tutaj musisz poszukać albo w normach, albo w książkach z towaroznawstwa.
Np. w magazynie cukru wilgotność względna powinna być ok. 65%.
Dla niektórych wyrobów przechowywanych w suchych miejscach akceptowana jest wilgotność 75%.
A chłodne? 10-15 stopni to mniej więcej dobrze, no a na pewno nie więcej niż 18.

A jak masz napisany HACCP. Jakie produkty przechowujesz w tym magazynie? Jak te warunki oceniasz i akceptujesz?
mitch
PostWysłany: Sob Mar 05, 2011 10:54 am    Temat postu: Definicja chłodnego i suchego miejsca

Witam

Ostatnio na kontroli w moim miejscu pracy wszedłem w spór z osobą przeprowadzajacą kontrolę. Chodziło o określenie "przechowywać w chłodnym i suchym miejscu" na plastikowej butelce napoju.
W związku z tym chciałbym zapytać czy istnieje jakaś definicja tego określenia, czy jest ono swobodnie interpretowalne? Jako definicję mam na myśli temperaturę przechowywania oraz wilgotność powietrza w miejscu przechowywania...

Z góry dziekuje za odpowiedź!

Doprecyzowany tytuł.
Moderator


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group