Madziula |
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 1:30 pm Temat postu: małe pytanko odnośnie rozdzielności czasowej |
|
witam,
dowiedziałam się ostatnio o istnieniu czegoś takiego jak rodzielność czasowa na stanowiskach w kuchni.
Moje pytanie jest następujące - czy mogę ją zastosować do mięs i jaj? Tzn w instrukcji napiszę, ze rano dostarczane są jaja, myte w tym wspólnym zlewie, następnie naświetlane i wkładane do przechowywania do lodówki (osobnej na jajka), potem zlew jest myty i dezynfekowany, używam go do mycia mięsa w godzinach otwarcia zakładu?
I drugie pytanie - jeśli w menu mojego zakładu jest łącznie 7 potraw, wszystkie o takim samym procesie technologicznym - zmieniają się jedynie składniki - to czy taka działalność potrzebuje wprowadzenia HACAP'u?
Doprecyzowuj tematy!
Moderator |
|