Autor Wiadomość
biga
PostWysłany: Nie Mar 01, 2015 5:51 pm    Temat postu:

Prowadzę mały lokal z fast foodami i chciałabym zastosować szybkie dania obiadowe.Myślę o kotletach,filetach z kurczaka z frytkami i surówką.Mam zgodę sanepidu na mycie mięsa i warzyw w przedziale czasowym,jajka będę kupowała już wyparzone.Czy mogę sama kupować surowe mięso na kotlety(bo to przecież półprodukt) i sama je rozbijać i panierować i smażyć?Lokal o pow 35 m2 i są 4 miejsca konsumenckie.Dania na wynos i do spożycia na miejscu
Zośka
PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 2:13 pm    Temat postu:

2 x TAK
Madziula
PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 1:30 pm    Temat postu: małe pytanko odnośnie rozdzielności czasowej

witam,
dowiedziałam się ostatnio o istnieniu czegoś takiego jak rodzielność czasowa na stanowiskach w kuchni.
Moje pytanie jest następujące - czy mogę ją zastosować do mięs i jaj? Tzn w instrukcji napiszę, ze rano dostarczane są jaja, myte w tym wspólnym zlewie, następnie naświetlane i wkładane do przechowywania do lodówki (osobnej na jajka), potem zlew jest myty i dezynfekowany, używam go do mycia mięsa w godzinach otwarcia zakładu?

I drugie pytanie - jeśli w menu mojego zakładu jest łącznie 7 potraw, wszystkie o takim samym procesie technologicznym - zmieniają się jedynie składniki - to czy taka działalność potrzebuje wprowadzenia HACAP'u?

Doprecyzowuj tematy!
Moderator


Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group