Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna sanepid.forumoteka.pl
forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

POMOC - zielone miesko

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PROPAGANDA,,
Gość





PostWysłany: Pon Wrz 27, 2010 7:01 pm    Temat postu: POMOC - zielone miesko Odpowiedz z cytatem

Mam kilka pytan takie jak :

czy w barze,knajpie czy innym podobnym miejscu gdzie sie robi jedzenie moze byc cos takiego jak np. zielone miesko, przeterminowane potem to kroione i mrorzone no i takie pomieszczenie w krorym znajduje sie hmm..
8-11 lodówek zamrazalek z tym jedzeniem ktore nie nadaje sie do sporzycia
:( jesli zle skierowalem pytanko to Sorki ;s
Powrót do góry
Mona
Forumowy wymiatacz


Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 149

PostWysłany: Wto Wrz 28, 2010 8:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To forum ani nie rozwiąże twoich problemów językowych (tyle błędów ortograficznych, że aż oczy bolą), ani nie skontroluje obiektu, który opisujesz. Obiekty kontrolowane są wg planu (zawiadamia się o zamiarze przeprowadzenia kontroli, bo takie uchwalono prawo, aby nie krępować swobody działalności gospodarczej). Jeśli zdobędziesz się na odwagę i napiszesz skargę do miejscowo właściwego PPIS, to być może takie niewłaściwe warunki sanitarne zostaną potwierdzone i wdrożone zostanie odpowiednie postępowanie. Ale nie łudźmy się. Tylko negatywna reakcja konsumentów i "głosowanie nogami" mogą wyeliminować skutecznie z rynku takie zakłady gastronomiczne.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Zośka
Forumowy wymiatacz


Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 167

PostWysłany: Wto Wrz 28, 2010 1:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mona no coś Ty?...
lokali gastronomicznych nie zawiadamia się o zamiarze wszczęcia kontroli, ponieważ kontrole urzędowe żywności przeprowadzane są na podstawie rozp. 882/2004, w którym jest jasno, że kontrole urzędowe żywności są NIEZAPOWIEDZIANE

Jeśli w lokalu są takie warunki o jakich Pan/Pani pisze, należy złożyć skargę, można anonimowo (ale jeśli zostaną podane dane, to sa one tylko do wiadomości pracowników PSSE), do właściwej Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gość






PostWysłany: Wto Wrz 28, 2010 9:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zośka napisał:
Mona no coś Ty?...
lokali gastronomicznych nie zawiadamia się o zamiarze wszczęcia kontroli, ponieważ kontrole urzędowe żywności przeprowadzane są na podstawie rozp. 882/2004, w którym jest jasno, że kontrole urzędowe żywności są NIEZAPOWIEDZIANE

Jeśli w lokalu są takie warunki o jakich Pan/Pani pisze, należy złożyć skargę, można anonimowo (ale jeśli zostaną podane dane, to sa one tylko do wiadomości pracowników PSSE), do właściwej Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.


Jeśli one sa nie zapowiedziane to czemu zawsze jak przychodzi kontrola Sanepidu to oni o tym wiedza ? może temu że maja policjanta w rodzinie ??
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Szybka odpowiedź
Użytkownik:
Wynik działania: 1+4 =


 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum