 |
sanepid.forumoteka.pl forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mitch Gość
|
Wysłany: Sob Mar 05, 2011 10:54 am Temat postu: Definicja chłodnego i suchego miejsca |
|
|
Witam
Ostatnio na kontroli w moim miejscu pracy wszedłem w spór z osobą przeprowadzajacą kontrolę. Chodziło o określenie "przechowywać w chłodnym i suchym miejscu" na plastikowej butelce napoju.
W związku z tym chciałbym zapytać czy istnieje jakaś definicja tego określenia, czy jest ono swobodnie interpretowalne? Jako definicję mam na myśli temperaturę przechowywania oraz wilgotność powietrza w miejscu przechowywania...
Z góry dziekuje za odpowiedź!
Doprecyzowany tytuł.
Moderator |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sylwia
Dołączył: 08 Gru 2019 Posty: 123
|
Wysłany: Nie Gru 08, 2019 10:19 pm Temat postu: Może Cię zaciekawi... |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mona Forumowy wymiatacz

Dołączył: 29 Cze 2010 Posty: 122
|
Wysłany: Sro Mar 09, 2011 1:11 pm Temat postu: |
|
|
Tutaj musisz poszukać albo w normach, albo w książkach z towaroznawstwa.
Np. w magazynie cukru wilgotność względna powinna być ok. 65%.
Dla niektórych wyrobów przechowywanych w suchych miejscach akceptowana jest wilgotność 75%.
A chłodne? 10-15 stopni to mniej więcej dobrze, no a na pewno nie więcej niż 18.
A jak masz napisany HACCP. Jakie produkty przechowujesz w tym magazynie? Jak te warunki oceniasz i akceptujesz? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|