Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna sanepid.forumoteka.pl
forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Gastronomia i układ pomieszczeń

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
AR
Gość





PostWysłany: Pon Sty 03, 2011 1:46 pm    Temat postu: Gastronomia i układ pomieszczeń Odpowiedz z cytatem

Witam

Czy jakieś przepisy mówią o tym jak mają być ustawione pomieszczenie w małej gastronomii, chodzi o to że mam na oku dość nie foremny lokal i zastanawiam się można go zaadoptować czy też nie.

Wiem że do toalety dla personelu musi być wejście przez osobne pomieszczenie w którym będzie umywalka, pytanie natomiast brzmi czy przed tym pomieszczeniem może być pomieszczenie ze zmywarką i zlewem, które było by przechodnie dla pracowników.

Drugie pytanie brzmi czy miejsce ze zlewem gdzie będą myte warzywa oraz drób (zakładając że najpierw myjemy warzywa, później przygotowujemy stanowisko pod drób) musi być zamknięte czy może być otwarte na kuchnie, czy potrzebny jest zlew 1 czy 2komorowy?

Z góry dziękuję za pomoc
Powrót do góry
Sylwia



Dołączył: 16 Gru 2019
Posty: 123

PostWysłany: Pon Gru 16, 2019 2:17 pm    Temat postu: Może Cię zaciekawi... Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
wogo
Forumowy wymiatacz


Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 139

PostWysłany: Pon Sty 03, 2011 9:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odpowiedzi na wszystkie swoje pytania znajdziesz w projekcie uzgodnionym z rzeczoznawcą lub w powiatowej stacji sanepid. To jest dobra rada...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
luiza
Gość





PostWysłany: Wto Paź 15, 2019 6:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie tylko układ pomieszczeń oraz ich wygląd jest ważny w restauracji. Również bardzo ważną kwestią jest odpowiednie wyposażenie swojego lokalu. Dlatego warto sobie wszystko dokładnie przemyśleć. Z mojej strony również mogę zachęcić do przeglądnięcia sobie poradnika https://zmywarki-gastronomiczne.pl/ . Tam można znaleźć wiele cennych porad powiązanych z biznesem gastronomicznym.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Szybka odpowiedź
Użytkownik:
Wynik działania: 4+4 =


 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum







Załóż forum phpbb2 lub phpbb3 za darmo na Forumoteka.pl





Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group