|
sanepid.forumoteka.pl forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Anufry_123 User
Dołączył: 04 Gru 2020 Posty: 4
|
Wysłany: Pon Cze 26, 2023 7:17 am Temat postu: Zakład cateringowy żywiący szpital |
|
|
Czy z zakładzie cateringowym dostarczającym posiłki do szpitali robicie ocenę jadłospisów metoda punktową? Jeżeli do śniadania podawane jest 50 g warzyw to można to policzyć jako 0,5 porcji czy nie wliczać w ogóle? |
|
Powrót do góry |
|
|
danflowy User
Dołączył: 16 Lut 2024 Posty: 2
|
Wysłany: Pią Lut 16, 2024 4:16 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście! Pomysł oceny menu za pomocą metody punktowej dla restauracji dostarczających jedzenie do szpitali może być rozważany. Jednakże przy takim podejściu ważne jest uwzględnienie specyfiki zaleceń dietetycznych oraz potrzeb pacjentów w szpitalach.
Jeśli chodzi o porcję warzyw na śniadanie, 50 g można uznać za część porcji, zwłaszcza jeśli są one podawane razem z innymi składnikami śniadania. Jednakże decyzję o tym, jak uwzględnić tę porcję w ramach metody punktowej, najlepiej podejmować z uwzględnieniem zaleceń dietetyków oraz potrzeb pacjentów w konkretnym przypadku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|