|
sanepid.forumoteka.pl forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ma?a gastronomia Gość
|
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 4:04 pm Temat postu: pomieszczenie do zmywania |
|
|
Dzień Dobry pragnę się dowiedzieć, jakie wymagania są co do zmywaka. Mój lokal to mała gastronomia. Chcę zrobić zmywak i nie wiem jak muszą być do niego wejścia. Czy może być wejście z kuchni bez szafki przelotowej? Wiadomo, że z sali konsumpcyjnej okienko podawcze. Po co ma być zlewozmywak dwukomorowy skoro mam zmywarkę. Gdzie można znaleźc i jakie rozporządzenia o małej gastronomi? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
generał Site Admin
Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 330
|
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 6:58 pm Temat postu: |
|
|
szczegółowych wymagań niema najwięcej będzie w załączniku do rozporządzenia 852/2004.
zmywalnia musi być w taki sposób wydzielona żeby nie krzyzowały się drogi "czysta" z "bródną" tzn. naczynia bródne wchodzą przez okienko z sali zostaja myte i wyparzane (conajmniej 85 st. C) w zmywalni i trafiają do szafy przelotowej między kuchnią a zmywalnią. Co do zlewozmywaka to niema nigdzie powiedziane że ma być dwukomorowy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|