Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna sanepid.forumoteka.pl
forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj siÄ™, by sprawdzić wiadomoÅ›ciZaloguj siÄ™, by sprawdzić wiadomoÅ›ci   ZalogujZaloguj 

małe pytanko odnośnie rozdzielności czasowej

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z zaÅ‚atwić w sanepidzie...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastÄ™pny temat  
Autor Wiadomość
Madziula
Gość





PostWysÅ‚any: PiÄ… Mar 25, 2011 1:30 pm    Temat postu: maÅ‚e pytanko odnoÅ›nie rozdzielnoÅ›ci czasowej Odpowiedz z cytatem

witam,
dowiedziałam się ostatnio o istnieniu czegoś takiego jak rodzielność czasowa na stanowiskach w kuchni.
Moje pytanie jest następujące - czy mogę ją zastosować do mięs i jaj? Tzn w instrukcji napiszę, ze rano dostarczane są jaja, myte w tym wspólnym zlewie, następnie naświetlane i wkładane do przechowywania do lodówki (osobnej na jajka), potem zlew jest myty i dezynfekowany, używam go do mycia mięsa w godzinach otwarcia zakładu?

I drugie pytanie - jeśli w menu mojego zakładu jest łącznie 7 potraw, wszystkie o takim samym procesie technologicznym - zmieniają się jedynie składniki - to czy taka działalność potrzebuje wprowadzenia HACAP'u?

Doprecyzowuj tematy!
Moderator
Powrót do góry
Zośka
Forumowy wymiatacz


Dołączył: 17 Lut 2009
Posty: 167

PostWysÅ‚any: PiÄ… Mar 25, 2011 2:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

2 x TAK
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
biga
Gość





PostWysÅ‚any: Nie Mar 01, 2015 5:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Prowadzę mały lokal z fast foodami i chciałabym zastosować szybkie dania obiadowe.Myślę o kotletach,filetach z kurczaka z frytkami i surówką.Mam zgodę sanepidu na mycie mięsa i warzyw w przedziale czasowym,jajka będę kupowała już wyparzone.Czy mogę sama kupować surowe mięso na kotlety(bo to przecież półprodukt) i sama je rozbijać i panierować i smażyć?Lokal o pow 35 m2 i są 4 miejsca konsumenckie.Dania na wynos i do spożycia na miejscu
Powrót do góry
WyÅ›wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z zaÅ‚atwić w sanepidzie... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Szybka odpowiedź
Użytkownik:
Wynik działania: 2+5 =


 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum