Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna sanepid.forumoteka.pl
forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Przyczepa gastronomiczna - wymagania techniczne

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
GrzegorzNNN
Gość





PostWysłany: Wto Cze 22, 2010 3:54 pm    Temat postu: Przyczepa gastronomiczna - wymagania techniczne Odpowiedz z cytatem

Chciałbym otworzyć budkę z lodami.

kupiłem przyczepę gastronomiczną (samoróbka) - postawiłem gdzie ma stać, doprowadziłem prąd/wodę/kanalizacje.

Problem 1: przyczepa ma wymiary 3x2m wys. 2m. - wg. sanepidu wysokość lokali tego typu to min. 2,5m ... rzeczoznawca sanepidu ma jeszcze większe wymagania i stwierdził że w pomieszczeniu gdzie ma stać automat do lodów ma być minimum 12m2.
Jak to jest z "odstępstwami" ?
Które przepisy mają tu zastosowanie ?
Na rynku można kupic wiele przyczep o takich właśnie wymiarach z zatwierdzonym odbiorem sanepidu - jak to zrobiono ?
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum sanepid.forumoteka.pl Strona Główna -> Co i jak z załatwić w sanepidzie... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Szybka odpowiedź
Użytkownik:
Wynik działania: 2+1 =


 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum