|
sanepid.forumoteka.pl forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
keey Gość
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 8:37 am Temat postu: wymiary pomieszczenia |
|
|
Wita, planuję otworzyć catering (dostawa do domu) w adaptowanej na ten cel piwnicy. Jakie powinny być minimalne wymiary pomieszczenia do tego typu działalności? Szczególnie interesuje mnie wysokość. Czy można rozluźnić obostrzenia stosując wentylację mechaniczną większej mocy? |
|
Powrót do góry |
|
|
agata User
Dołączył: 25 Sie 2010 Posty: 14
|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 9:20 pm Temat postu: |
|
|
Po pierwsze primo- trzeba mieć zgodę Wojewódzkiego Inspektora na odstępstwo w postaci lokalu umieszczonego poniżej poziomu gruntu. Wymiary pomieszczenia są uzależnione od wielkości i technologii produkcji. Układ zakładu ma być funkcjonalny, z głównym naciskiem na brak krzyżowania się dróg czystych i brudnych.
A więc po drugie primo- musisz mieć projekt technologiczny, |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|