|
sanepid.forumoteka.pl forum pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
PROPAGANDA,, Gość
|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 7:01 pm Temat postu: POMOC - zielone miesko |
|
|
Mam kilka pytan takie jak :
czy w barze,knajpie czy innym podobnym miejscu gdzie sie robi jedzenie moze byc cos takiego jak np. zielone miesko, przeterminowane potem to kroione i mrorzone no i takie pomieszczenie w krorym znajduje sie hmm..
8-11 lodówek zamrazalek z tym jedzeniem ktore nie nadaje sie do sporzycia
:( jesli zle skierowalem pytanko to Sorki ;s |
|
Powrót do góry |
|
|
Mona Forumowy wymiatacz
Dołączył: 29 Cze 2010 Posty: 149
|
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 8:31 am Temat postu: |
|
|
To forum ani nie rozwiąże twoich problemów językowych (tyle błędów ortograficznych, że aż oczy bolą), ani nie skontroluje obiektu, który opisujesz. Obiekty kontrolowane są wg planu (zawiadamia się o zamiarze przeprowadzenia kontroli, bo takie uchwalono prawo, aby nie krępować swobody działalności gospodarczej). Jeśli zdobędziesz się na odwagę i napiszesz skargę do miejscowo właściwego PPIS, to być może takie niewłaściwe warunki sanitarne zostaną potwierdzone i wdrożone zostanie odpowiednie postępowanie. Ale nie łudźmy się. Tylko negatywna reakcja konsumentów i "głosowanie nogami" mogą wyeliminować skutecznie z rynku takie zakłady gastronomiczne. |
|
Powrót do góry |
|
|
Zośka Forumowy wymiatacz
Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 167
|
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 1:42 pm Temat postu: |
|
|
Mona no coś Ty?...
lokali gastronomicznych nie zawiadamia się o zamiarze wszczęcia kontroli, ponieważ kontrole urzędowe żywności przeprowadzane są na podstawie rozp. 882/2004, w którym jest jasno, że kontrole urzędowe żywności są NIEZAPOWIEDZIANE
Jeśli w lokalu są takie warunki o jakich Pan/Pani pisze, należy złożyć skargę, można anonimowo (ale jeśli zostaną podane dane, to sa one tylko do wiadomości pracowników PSSE), do właściwej Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto Wrz 28, 2010 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Zośka napisał: | Mona no coś Ty?...
lokali gastronomicznych nie zawiadamia się o zamiarze wszczęcia kontroli, ponieważ kontrole urzędowe żywności przeprowadzane są na podstawie rozp. 882/2004, w którym jest jasno, że kontrole urzędowe żywności są NIEZAPOWIEDZIANE
Jeśli w lokalu są takie warunki o jakich Pan/Pani pisze, należy złożyć skargę, można anonimowo (ale jeśli zostaną podane dane, to sa one tylko do wiadomości pracowników PSSE), do właściwej Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. |
Jeśli one sa nie zapowiedziane to czemu zawsze jak przychodzi kontrola Sanepidu to oni o tym wiedza ? może temu że maja policjanta w rodzinie ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
Załóż bezpłatnie forum phpbb2 lub phpbb3 na Forumoteka.pl
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|